adresgegevens

architectuur fotografieprofessionele gebouw fotografieprofessionele fotografie architectuurexterieur architectuur fotografie

Professionele fotografie van architectuur, zowel exterieur als interieur.

Als je een gebouw fotografeert, moet de zon wel voor mooi licht zorgen. Voordat ik een gebouw fotografeer (soms is dat wat verder weg), kijk ik dus eerst via Google Earth naar de zonoriƫntatie van het gebouw. Want je wilt natuurlijk de zon niet achter het gebouw hebben (en het gebouw in de schaduw).
Zo kun je dus heel slim het beste tijdstip kiezen om te fotograferen. En voorkom je een onnodige rit.

Het goed fotograferen van gebouwen is echt een vak apart. Een paar belangrijke aspecten komen daarbij kijken. Allereerst moet het karakter van het gebouw (en zijn plaats in de omgeving) goed tot zijn recht komen. De foto moet, als het ware, de belijning van het gebouw onderstrepen en de vormen goed uit laten komen. De intenties van de architect moet je van de foto af kunnen lezen. Daarnaast moet de functie van het gebouw in de foto zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld wel of geen sociale functie? En tenslotte is er nog het technische aspect. Evenwijdige lijnen moeten ook evenwijdig blijven, rechte lijnen ook echt recht. Daarom wordt altijd een technische camera gebruikt. Daarmee kun je de technisch perfecte opname maken. En hoef je naderhand niet softwarematig te corrigeren. Aan kwaliteit moet je geen concessies doen!

interieur fotografieprofessionele keuken fotografiefotografie kleine ruimtenprofessioneel interieur fotografie

Interieurfotografie

Ook interieurfotografie is een echt specialisme. De sfeer, de belichting, de kijkhoek, het perspectief, alles moet kloppen. Alleen op die manier kun je de ziel van een gebouw goed vangen. En dankzij veel ervaring ook nog efficiƫnt. Natuurlijk vertel ik u graag meer over professionele fotografie voor architectuur (zowel exterieur als interieur).
Stuur een mailtje of bel 0492 342952 en ik neem snel contact op voor een inspirerend gesprek.